woensdag 1 januari 2020

Happy New year and final dispatch

Dit is de laatste post. We hebben oud en nieuw gevierd in Goa. Ze hadden een speciaal menu gemaakt voor oudejaarsavond: vooraf gefrituurde groente en kip, als hoofdgerecht makreel en red snapper. Toetje was iets met chocolade. En een paar glazen rode Indiase wij erbij. Heerlijk. We hebben er de hele avond over gedaan. 
Om 12 uur was er vuurwerk, best aardig nog. Tegen half 2 naar bed gegaan.

Vanochtend eerst een nieuwjaarsduik genomen en verder de hele dag niks gedaan, aan het einde van de middag nog wat gezwommen.
Hiermee komt deze blog tot zijn einde. We hopen dat iedereen het leuk heeft gevonden. Sorry dat jullie niet konden reageren, daar moet ik nog eens naar kijken.

De allerbeste wensen voor 2020 namens mij en Marja. Tot de volgende keer, waarschijnlijk in oktober alweer, wanneer onze 3 maanden sabbatical begint.

Over and out. 

dinsdag 31 december 2019

Oudjaarsdag in Goa

Een hele dag beach is niks voor ons. Daarom met de auto naar old Goa en Panjim geweest. Met name in Panjim staan heel veel oude Portugese huizen. En je ziet ook de bekende tegeltjes en de Portugese haan.
Net voor zonsondergang weer teruggekeerd op de beach. En nu wachten tot 12 uur!

maandag 30 december 2019

Goa

Vroeg gestart vandaag om de drukte voor te blijven. En daardoor al even na twaalven in Goa aangenomen. Helaas was er geen parkeerplaats voor de chauffeur, dus hebben we besloten afscheid van hem te nemen. Dat was wel raar, want we hadden gedacht dat dat pas op 2 januari zou gebeuren. Maar het is niet anders.

We zitten in een huisje pal aan het strand, precies wat we wilden. Geen airco, dus heel warm, maar in de avond koelt het gelukkig af.



In de loop van de middag nog wat gezwommen en daarna een witbiertje van een lokale brouwerij genomen.
Agonda beach is een mooi strand in Zuid Goa. Het is heel relaxed, geen disco herrie.
Morgen oudjaar! Geen oliebollen deze keer.

zondag 29 december 2019

Aihole, Pattakadal en Badami

Onze vakantie begint ten einde te lopen. Maar voordat we in Goa aankomen hebben we nog wat heel oude tempels bezocht.

Eerst de Durga-tempel in Aihole. Deze tempel is wat anders dan de tempels in Hampi. Ten eerste is hij zeer oud, uit de 7e eeuw, en ten tweede is één deel rond en niet rechthoekig zoals alle andere tempels.
Omdat het zondag was, was het ontzettend druk. Heel veel busladingen met schoolkinderen en iedereen wilde weer op de foto met ons. Werd wel wat vermoeiend, want als er één wil, dan willen ze allemaal.





Vervolgens doorgereden naar Pattakadal, waar wat tempels uit de 7e en 8e eeuw staan. En weer veel schoolkinderen. Opvallend zijn de mooie daken van de tempels.



En uiteindelijk naar Badami. Eerst wat gegeten bij een lokaal restaurantje en daarna ingecheckt bij het hotel. Halverwege de middag naar de cave temples gelopen. Dat zijn een viertal tempels uitgehouwen in de rots. En niet geheel onverwacht was het krankzinnig druk.


Beneden zagen we een groot meer met een tempel aan de overkant, we zijn daar naartoe gelopen. Daar was het weer extreem rustig, heerlijk. Na de tempel nog wat gewandeld en uiteindelijk een paadje omhoog gevonden dat toegang gaf tot het fort. Dit was niet de officiele ingang! Maar wel gratis 😀. Terwijl we door het fort wandelden hoorden we het gekrijs van kinderen aan de overkant bij de cave temples. Het leek wel een zwembad.


Op Tripadvisor gelezen dat je ergens een biertje kon  krijgen en dat klopte. Dus bij het schemer een biertje en een lassi gedronken, en een masala papad erbij. Vanavond gaan we er tandoori chicken eten denk ik.

Nu wel genoeg tempels gezien, een beetje tempelmoe zijn we wel. Morgen komen we aan in Goa!