zaterdag 7 november 2009

Alsnog de foto's

Hallo allemaal,
Blijkbaar was de satelliet-telefoon upload van onze foto's niet goed gegaan. Hierbij dan nog de overige 7 foto's.
By the way, met Toon gaat het weer beter. Hij krijgt weer praatjes. Hij blijft ook al weer langer dan 5 minuten achter elkaar bij bewustzijn.

Makalu Base Camp, 4850 m

De vrouwen van Antonio

Baruntse Base Camp, 5450 m

Camp 2, 6400 m

Onderweg naar de top
Antonio op de top


Amphu Lapcha pas

vrijdag 6 november 2009

Pokhara

Tja, wat doe je met 10 dagen in Nepal als je geen trekking gaat maken? Reizen.We zijn met de lokale bus naar Ghorka gegaan, de oude hoofdstad (of zo) van Nepal. Eerst 4,5 uur in de bus en daarna 1500 treden omhoog naar een tempeltje dat niet eens de moeite waard was. Gelukkig was het uitzicht mooi. De dag erna met de bus en taxi naar Bandipur, een 'historisch' stadje. Ook vrij saai. En diezelfde dag nog door naar Pokhara.
Eindelijk water! Pokhara ligt aan een groot meer en is heel relaxt vergeleken met KTM.
Na Otto's eerdere problemen was nu Antonio aan de beurt. Hij zat al wat over zijn buik te wrijven in de bus, maar 's avonds ging er nog wel een vissie in. En 's nachts ging die er weer uit. Maar 's morgens bij het ontbijt wilde Toon wel een gebakken eitje. Otto en Marja raadden hem dat af en zeiden dat hij beter alleen toast kon eten. Deed hij dus niet, maar nam wel een gekookt eitje. Een slok thee later zag hij wat pipjes en ging naar de wc, waar we even later 'bonk' hoorden. Knock-out dus. Rustdag voor Toon dus vandaag.
Marja en Otto gaan morgen in ieder geval paragliden en zondag en maandag zien we wel. Misschien wat canyoning en/of raften. Dinsdag in ieder geval terug naar KTM.
Voor het thuisfront: we landen vrijdag 13 nov om 11:00 op Schiphol met vluchtnummer BD103 uit Londen.
Goetjes, Marja & Otto (& zieke Toon)

maandag 2 november 2009

Weer terug in Kathmandu

Hallo iedereen,
we zitten weer in Kathmandu. Een dag of 5 geleden vond de ontmoeting plaats tussen Otto en Marja enerzijds en Toon, Ngima en Rinzin anderzijds. Dat was in Dingboche. Daarna in 3 dagen naar Lukla teruggelopen. De volgende dag naar Kathmandu. Eenmaal aangekomen daar voelde Otto zich wat slapjes en licht misselijk. In het hotel kwam alles er direct uit. Blijkbaar was de cheese cake in Lukla niet helemaal goed meer.
Dag erna in KTM rustig aan gedaan en gisteren naar het Ministerie van Toerisme geweest voor de debriefing. Toon krijgt volgende week het certificaat dat hij de top heeft gehaald. We hebben daar ook geklaagd dat de Liaison Officer wel heel gemakkelijk $1600 heeft verdiend. Hij was niet in het BC, terwijl we voor 39 dagen aanwezigheid hadden betaald! Dat leverde veel 'verlegenheid' op, maar ook $400 refund. Daarna naar Ngima en ook de financiele zaken afgehandeld.
Vandaag een cultureel dagje in Patan. Veel tempels, vond Antonio leuk.
De komende dagen gaan we nog wat reizen door Nepal.
Om jullie tevreden te stellen hebben we hierbij alvast wat foto's.
Vlakbij Num.JPG
Dorpje onderweg
Regen en over beekje.JPG
Veel regen onderweg
Otto en Toon sneeuw.JPG
Bellen met de sat-phone