zaterdag 17 oktober 2009

Baruntse basecamp, 5450 m. en puja.

Hoi Allemaal,

Vandaag een rustdag in Baruntse basecamp, prachtig uitzicht op de top. De tocht hiernaar toe was vreselijk en duurde 12 uur. Gelukkig zijn in het basecamp meer mensen en daarmee wat gezelligheid.
Tijdens een puja ritueel worden vandaag alle materialen en deelnemers gezegend. Het is op dit moment goed weer en de verwachting voor de komende dagen is ook goed.(dit is tegenstrijdig met de verwachting van het noorse instituut, laten we hopen dat ze in het basecamp gelijk hebben)
Ik heb al 2 weken last van verkoudheid en tussen de 8 kg. medicijnen zitten geen neusdruppels.
Gisteren is een groep mensen vertrokken richting de top en morgen vertrekt een groep fransen uit het basecamp. Dan blijven we even alleen achter. Zoals de plannen er nu uitzien zullen we -als alles goed gaat- binnen 1 week op de top staan.

Nu eerst een douche, er is een douchetent gemaakt en water gekookt, even schrobben, oksels fris, lekker!

groetjes,
Antonio

donderdag 15 oktober 2009

Marja en Otto op de terugweg, Antonio loopt door

Beste Allemaal,

Vandaag ging het met Otto niet veel beter en na goed overleg is besloten dat Otto en Marja terug naar Kathmandu lopen/vliegen. Antonio loopt door met 1 sherpa en Ngima.
Marja en Otto voelen zich wel goed genoeg voor de terugweg en we hoeven geen zorgen over ze te hebben is me verzekerd. Het betekent wel dat we even niet van ze zullen horen, omdat Antonio de telefoon mee heeft. De verwachting is dat zij over 5 dagen in Kathmandu zijn en vandaar kunnen ze naar hartelust telefoneren.

Als het goed is belt Antonio wel af en toe. Hij is vandaag onderweg naar East col BC (5720 m). en wil de dag daarna richting Baruntse bc.

tot snel,
Carolien namens OMA

Morenecamp, 5200 m

Beste allemaal,

We zijn weer een paar etappes verder, bij morenecamp op 5200 m. Otto ligt ziek in de tent en we hopen dat hij morgen voldoende opgeknapt is om verder te gaan naar east col camp op 5700 m. Marja en ik doen het goed en voelen ons naar omstandigheden goed.
Misschien lassen we morgen een rustdag in zodat Otto nog wat tijd krijgt op aan te sterken, dat merken we morgen.
Het weer was vandaag goed en voor morgen wordt redelijk weer voorspeld.

Groetjes voor iedereen,
OMA

woensdag 14 oktober 2009

Makalu Base Camp, 4870 m

Eindeljk zon! En bergen! We staan nu aan de voet van de Makalu, een van de hoogste bergen van de wereld. Gisteren van Yak Kharka in 5 uurtjes naar het Makalu BC gelopen. Otto had het niet gemakkelijk. Last van de hoogte. In de loop van de middag kwam onze 2e Sherpa aangelopen. Die had de oversteek geemaakt van het Baruntse BC, via West Col en Sherpani Col. Hij heeft de route beveilligd met vaste touwen. En dat allemaal in zijn eentje. Maar het is ook een sterk mannetje. Hij heeft Everest en K2 op zijn naam staan. Dus we zijn in goede hannden bij de Baruntse.

Vannacht was het koud in de tent, minus 2 graad. Otto heeft slecht geslapen, neus zat dicht. Iedereen heeft opgezwollen wangen en Marja heeft zelfs gezwollen enkels.

En vandaag is het ineens prachtig weer. Vlak voor onze neus doemt een 4 km hoge wand op, van de Makalu. En ook achter ons blijken bergen te zitten. Hebben we nooit gezien.

Vandaag is een rustdag. Morgen gaan we een 3 uur verder zitten en overmorgen naar een

maandag 12 oktober 2009

Langmale, 4400 m

Hallo Allemaal,

Het weer zit echt niet mee, regen valt gestaag, het is koud en nat, wat dachten we toen we in het regenseizoen vertrokken (handig ;) )
We verwachten morgen naar Makalu basecamp te lopen en daarmee lopen we precies op schema. Dat valt eigenlijk weer mee
Het blijft behoorlijk zwaar en de eerste symptomen van heimee worden gevoeld (getuige 2 telefoontjes naar nederland vandaag).
De weersverwachting voor de komende dagen is niet zo goed maandag en dinsdag nog regen, woensdag en donderdag beter en daarna weer regen.

We gaan stug door en hopen binnenkort weer iets te laten horen, geen zorgen, tot binnenkort.
groetjes OMA